Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Άδενδρο Θεσ/νίκης : Ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Μνημόσυνο στον χώρο της τραγωδίας.- βίντεο – φωτο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε ακριβώς σήμερα από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου Θεσσαλονίκης στις 13 Μαΐου 2017 στις 21.45, όταν
η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ I/C 58 που μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό εκτροχιάστηκε λίγο πριν την είσοδο της στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Το κινητήριο βαγόνι μετά τον εκτροχιασμό διαπέρασε κτήριο του ΟΣΕ, ενώ από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο μηχανοδηγός Ματθαίος Καλόπουλος, ο ελεγκτής της αμαξοστοιχίας Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο επιβάτης Δημήτρης Μικρόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Σήμερα τελέστηκε μνημόσυνο στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού στο οποίο παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων και πολλοί συνάδελφοι των αδικοχαμένων σιδηροδρομικών. Από πλευράς της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ το παρόν έδωσε ο γραμματέας Κωνσταντίνος Σκουτέλας καθώς και μέλη της Ένωσης ενώ παρέστη και ο πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του σωματείου «Αναγέννησης» Νίκος Τζήκας. Επίσης με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Π.Ε. πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου από ώρα 11.00 έως 13.00 του προσωπικού που απασχολείται στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης και στις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ειδομένης. Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π.Ε. κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Μαΐου 2018, προχωρούμε σε στάση εργασίας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από ώρα 11:00  έως 13:00 του προσωπικού που απασχολείται στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης και στις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, και συγκεκριμένα στις γραμμές Θεσσαλονίκη – Λάρισα, Θεσσαλονίκη – Φλώρινα και Θεσσαλονίκη – Έδεσσα διότι:
Ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοι Ματθαίος Καλόπουλος, Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο συμπολίτης μας Δημήτρης Μικρόπουλος, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απειλούμενη διατάραξη της υγείας και της ασφάλειάς μας εξαιτίας της πρωτοφανούς έλλειψης υποδομών και συγκεκριμένα φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης, παρά τη δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας 

Φωτο:

emvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.