Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Νέα από το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων της ΠΕΠΕ

Ολοκληρώθηκε η ετήσια συνέλευση του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ) του
σωματείου μας.
Αρχικά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους συναδέλφους μας που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2017.
Κύρια θέματα που απασχόλησαν τους συναδέλφους και που τέθηκαν προς συζήτη αποτέλεσαν η διμερής συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο σχεδιασμός δράσης του σωματείου μας για το 2018.

Στον σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνονται η ενίσχυση του κλάδου με προσλήψεις (αναμένονται άμεσα εξελίξεις), η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των βοηθών μηχανοδηγών, η νέα συλλογική σύμβαση και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο καταστατικού του σωματείου προκειμένου αυτό να συμβαδίζει με τις εξελίξεις (ιδιωτικοποίηση της Τραινοσέ).

Συζητήθηκε επίσης το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα με την λειτουργία νέων ιδιωτικών σιδηροδρομικών εταιρειών.

Οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων αυτών, με την παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να προτείνει την ενσωμάτωση της συμφωνίας στην νέα συλλογική σύμβαση του 2018.

Η ΝΕΑ ΕΛΞΗ - ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ έχοντας αποτελέσει τον πρωτοπόρο στην σχεδίαση της διμερούς συμφωνίας θεωρεί ότι η υπογραφή της αποτελεί ιστορική στιγμή για την ΠΕΠΕ.

Επιπρόσθετα, η ΝΕΑ ΕΛΞΗ - ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός επιχειρησιακού σωματείου  στην Τραινοσέ. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία όμως στάθηκε για άλλη μια φορά αντίθετη προς τη συμφωνία.

Η παράταξη της Εξέλιξης πρότεινε την δημιουργία ενός κλαδικού σωματείου.

Μεγάλο βάρος δόθηκε από σχεδόν όλους τους ομιλητές στο θέμα της Ασφάλειας και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να βρίσκεται πάντα ψηλά στις προτεραιότητες του σωματείου.

Οι αντιπρόσωποι μίλησαν για θέματα και προβλήματα που αφορούν τα κατά τόπους μηχανοστάσια και τα έθεσαν υπ'όψιν του σώματος.

Τέλος, τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα της διμερούς συμφωνίας, η οποία επικυρώθηκε με 21 ψήφους υπέρ, 6 κατά και μια παρών.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.