Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Παίζουν με τη…φωτιά στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ

Ο συνομιλητής μας από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακουγόταν τρομαγμένος. Μας περιέγραφε την
κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, όπου στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και οικογένειες.

Όσα λεπτά μας περιέγραφε την κατάσταση, σκεπτόμαστε ότι αν μαθαίναμε από τα παθήματά μας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αν πράγματι πορευόμασταν με την πίστη ότι η πρόληψη είναι το ισχυρότερο φάρμακο για όλα τα παθήματα και τις αρρώστιες, και πάλι το όφελος θα ήταν τεράστιο. Αλλά, δυστυχώς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.


Ο χώρος είναι "περικυκλωμένος" από χόρτα που φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος, ενώ στο χώρο του μηχανοστασίου υπάρχουν βαγόνια σε πλήρη εγκατάλειψη, πετρέλαια και λάδια. Μια τυχαία φωτιά, δηλαδή, μπορεί να μετατρέψει το τοπίο σε…σεληνιακό.


Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή τους έστειλε στον ΟΣΕ, και η "κολοκυθιά" συνεχίζεται, μαζί με τον καθημερινό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών. (σ.σ. η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το αρχείο της εφημερίδας μας).


Α.Π.

tharrosnews.gr

σχόλιο blog: Το πρόβλημα με τα χόρτα δεν είναι μόνο στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας. Είναι σε όλη την Ελλάδα. Κατά μήκος της γραμμής από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη η βλάστηση σε πολλά σημεία έχει περάσει τα 3 μέτρα σε ύψος ενώ στο πλάτος σταματάει εκεί που περνάει το τρένο και την "κουρεύει"!!! Σε πολλά σημεία μάλιστα δεν φαίνονται και οι προειδοποιητικές πινακίδες και τα φωτοσήματα.
Το έχουμε ξαναθίξει το θέμα, θα προξενηθούν ζημιές από την βλάστηση (παντογράφοι) αλλά φαίνεται πως κανείς δεν συγκινείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.