Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου – Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας

Η αξιοποίηση της περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, με επίκεντρο
τη γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Πύργου Γαβρ. Λιατσή, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η ανάγκη λειτουργίας ενός ανταγωνιστικού σιδηροδρομικού δικτύου και, όπως τόνισε ο κ. Σχίζας, αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, «η αντίληψη με το Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κοινή και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα.
Πρόκειται για μια σημαντική σιδηροδρομική γραμμή που μπορεί να γίνει διεθνές brand name».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «συμφωνούμε με τη λογική ότι το τρένο, για να γίνει ανταγωνιστικό, θα πρέπει να ξεκινά σχεδόν από την πόρτα του πλοίου, στην προβλήτα και να μην ταλαιπωρείται κάποιος επισκέπτης για να επιβιβαστεί, αρκεί να μην κονιορτοποιεί ό,τι φτιάχνουμε στο Κατάκολο».
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.