Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι στην Πανσυνταξιουχική Αγωνιστική Συγκέντρωση
στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης την Πέμπτη 15/6/2017, 10 π.μ.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί όλους τους
συναδέλφους σιδηροδρομικούς της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Πελοποννήσου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Πέμπτης που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.
Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η αντιλαϊκή λαίλαπα είναι ο δρόμος την οργανωμένης αγωνιστικής αντίστασης του λαού μας
Κοινοποιείται το κάλεσμα – ανακοίνωση της ΣΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι — Συναδέλφισσες
Συνταξιούχοι με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ της Ευρ. Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης του λαού και των συνταξιούχων.

·        Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.
·        Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από την φορολογία.
·        Εφαρμόζουν τον αυτόματο κόφτη σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.
·        Μειώσεις για την υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.
·        Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2018. Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες, με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και παραστάσεις στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία. Απαιτήσαμε να μην φτάσει στη βουλή αυτό το αντισυνταξιουχικό - αντιλαϊκό τερατούργημα.
Ξεσκεπάσαμε τις πραγματικές προθέσεις και την υποκρισία της κυβέρνησης. Αποδείξαμε στους συνταξιούχους ότι είναι ένας ακόμα υπηρέτης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.
Ξεζουμίζει το λαό αρπάζει τις συντάξεις για να τις παραχωρήσει σαν κίνητρο σε όλους εκείνους τους αποκαλούμενους επενδυτές που απομυζούν τον πλούτο του τόπου και ληστεύουν το λαό.
Συνάδελφοι — Συναδέλφισσες
Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον καιάδα.   
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στη πράξη. Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, τον φόβο.
Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας. Τα λεγόμενα αντίμετρα αποτελούν το καρότο για το μαστίγιο του 4ου μνημονίου, θα δοθούν εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από 3.5% και μάλιστα η πλειοψηφία θα δίνεται στους κεφαλαιοκράτες, όπως η μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 29% στο 26%.
Τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια κοροϊδεύουν, δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Η Ν. Δημοκρατία που καταψηφίζει τα μέτρα τώρα στην Βουλή, θα τα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση, δίνοντας έτσι διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο.
Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται. στην νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΙΟΥΝΗΣ 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.