Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ενισχύει την ΕΡΓΟΣΕ η συμφωνία με RZD

Αποτέλεσμα εικόνας για εργοσεΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Νέες προοπτικές και ενίσχυση της θέσης τη ΕΡΓΟΣΕ στην παγκόσμια σιδηροδρομική αγορά αλλά και την εφοδιαστική
αλυσίδα μέσω της κοινής υλοποίησης έργων αναμένεται να επιφέρει η υπογραφή σύμφωνου Κατανόησης ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και την ρωσική RZD International.
Το Σύμφωνο υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας, και o γενικός διευθυντής της RZD International, κ. Σεργκέι Παβλόφ στο υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας παρουσία των αρμόδιων Υπουργών Ελλάδας και Ρωσίας, κ.κ. Χ. Σπίρτζη και Μ. Σοκόλοφ.
Στόχος των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνεργασία στον τομέα των Μεταφορών, στους τομείς διαχείρισης έργων, της κατασκευής των σιδηροδρομικών έργων σε δίκτυα βαλκανικών χωρών εκτός Ε.Ε., αλλά και σε χώρες της Β. Αφρικής και της Ασίας.
«Έχουμε μια πολιτική για την εξωστρέφεια της χώρας. Επομένως, δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στη συνεργασία των δημόσιων κατασκευαστικών φορέων -κι ένας από αυτούς είναι η ΕΡΓΟΣΕ- σε τρίτες χώρες. Πιστεύουμε ότι το Σύμφωνο Κατανόησης με τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους, που είναι μια εταιρεία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και έργα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, είναι μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίτρτζης.
Διμερείς σχέσεις 
Μάλιστα επισήμανε ότι «μπορούμε να χτίσουμε διμερείς σχέσεις που θα βοηθήσουν πάρα πολύ τη χώρα μας να ολοκληρώσει τις σιδηροδρομικές υποδομές, όπως επίσης και τα ερευνητικά μας κέντρα. Και βεβαίως, θα βοηθήσουν τις ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν την εξωστρέφεια που οφείλουν εδώ και χρόνια να έχουν και δεν έχουν».
Καταλήγοντας ο κ.Σπίρτζης ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πάρα πολλούς έλληνες επιστήμονες σε ελληνικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές.
«H έναρξη του 21ου χρόνου ζωής της ΕΡΓΟΣΕ γίνεται με μια πολύ καλή συμφωνία με την RZD International με βάση την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί και να τη διευρύνουμε. Επιπλέον η συνεργασία με μια σιδηροδρομική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα Σιδηροδρομικό Δίκτυο 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό των χωρών-μελών Ε.Ε., μόνο θετικές εξελίξεις μπορεί να δημιουργήσει», δήλωσε ο κ. Θ. Βούρδας.

Μαρία Μόσχου
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.