Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει σελίδα. Πότε περνάει στους Ιταλούς

Και με την βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τι έχει η επόμενη ημέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όλοι οι όροι που είχε θέσει ικανοποιήθηκαν πλήρως απόλυτα και πλέον θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης.
Με βάση αυτή την εξέλιξη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να περάσει και επίσημα στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους (Ferrovie dello Stato Italiane) το αργότερο μέσα στον Απρίλιο. Για την κυβέρνηση η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί διπλή ανακούφιση καθώς πέρα από την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας εξασφαλίζει ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψει στα Κοινοτικά Ταμεία 700 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις που είχε λάβει η εταιρεία στο παρελθόν.
Παράλληλα η εξέλιξη με το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει τον δρόμο για τον διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ (σ.σ. του φορέα συντήρησης του δικτύου) ο οποίος έχει παραταθεί τρεις φορές. Εδώ πέρα από τους Ιταλούς που φέρονται να καίγονται περισσότερο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Τσεχική Skoda.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.