Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Νέα από την συνέλευση στο ΜΑΙ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνέλευση που είχαν ζητήσει 32 συνάδελφοι Μηχανοδηγοί και Βοηθοί στο ΜΑΙ. Η συνέλευση κράτησε σχεδόν 3 ώρες με τους συναδέλφους να τοποθετούνται γύρω από το θέμα των κυκλωμάτων.

Οι παρατάξεις παρουσίασαν τις θέσεις τους. Η συνεξέλιξη υπερασπίστηκε τα κυκλώματα και η ΝΕΑ ΕΛΞΗ είπε πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση με την οποία θα σταματήσουν και οι αντιδράσεις του προσωπικού, όχι μόνο στο ΜΑΙ, αλλά και σε άλλες έδρες όπως το Λιανοκλάδι, ο Βόλος, η Λάρισα.

Μεγάλο ερωτηματικό της βραδιάς που έμεινε και αναπάντητο από τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ είναι γιατί προηγήθηκε η εφαρμογή των κυκλωμάτων από την διαβούλευση και κυριότερα γιατί τόση βιασύνη να εφαρμοστούν τα κυκλώματα όταν προϋπάρχει αίτημα συναδέλφων για συνέλευση αφού η συνέλευση της τοπικής γραμματείας του ΜΑΙ είχε διαλυθεί χωρίς να παρθεί καμία απόφαση.

Ερώτηση που κατέθεσαν πολλοί συνάδελφοι από το βήμα.

Οι συνάδελφοι δυστυχώς έμειναν με την απορία αυτή αφού δεν πήραν καμία πειστική απάντηση, παρά μόνο ότι η Διοίκηση είχε έτοιμα τα κυκλώματα εδώ και 4 μήνες.

Φυσικά δεν τέθηκε κανένα θέμα ψηφοφορίας μιας και τι να ψηφίσουν οι συνάδελφοι; Αυτό που ήδη εφαρμόζεται; 

Να πούμε πως πολλοί από τους 32 συναδέλφους που είχαν υπογράψει για την συνέλευση δεν παρευρέθησαν λόγω ότι πραγματοποιούσαν υπηρεσία και να σημειωθεί πως ο συνάδελφος Μωραίτης Πέτρος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ να προχωρήσει σε 3ωρη στάση ώστε να είναι όλοι οι συνάδελφοι παρόντες για να ενημερωθούν, αλλά ο πρόεδρος το αρνήθηκε παρότι στο παρελθόν είχε τονίσει πως σε κάθε συνέλευση θα γίνεται στάση για να είναι το προσωπικό παρών. 

Διαβάστηκε επιστολή του συναδέλφου Ν. Κισκύρα ο οποίος δεν μπόρεσε για σοβαρούς λόγους να παρευρεθεί.

Κατά τα άλλα το θετικό νέο της σημερινής ημέρα ήταν ότι προχωράει η διαδικασία για την εκπαίδευση των 22 Βοηθών και όπως ενημερωθήκαμε ετοιμάζεται και η σχετική εγκύκλιος τις επόμενες ημέρες.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.