Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο υπουργός, το τρένο και οι «ιθαγενείς»

Αποτέλεσμα εικόνας για τρενο πατραΟι υπουργοί των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο σημείο που είμαστε σήμερα, είχαν μια «αλάνθαστη συνταγή για τη βγάζουν καθαρή» όταν άφηναν την ασφάλεια των υπουργικών τους μεγάρων και πήγαιναν στην «επαρχία». Υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες και επιστρέφοντας έπρατταν ότι ήθελαν. Ή δεν έκαναν τίποτε. Δυστυχώς αυτό το θέατρο ξαναζούμε. 

Το τελευταίο έτος, στο θέμα της διέλευσης του τραίνου από το κέντρο της Πάτρας, έχουμε ακούσει τα πάντα από το υπουργείο του κ. Σπίρτζη και τους εποπτευόμενους από αυτό οργανισμούς. Ότι «αποκλείεται η υπογειοποίηση» παρουσιάζοντας στους ιθαγενείς ένα εξωφρενικό, ατεκμηρίωτο κόστος περί τα 800 δις €, ότι «δεν αποκλείεται η υπογειοποίηση» αλλά και ότι «ίσως πάμε για μερική υπογειοποίηση». 

Αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά προς την πιο υπανάπτυκτη περιοχή της χώρας, δυστυχώς την επιτρέψαμε και εμείς αφού δεν έχουμε -με την ευθύνη της πλειοψηφίας των πολιτικών μας εκπροσώπων - συγκεκριμένη και ενιαία άποψη για την ενδεδειγμένη λύση και ενιαία διεκδίκηση.

Οι εκπρόσωποι μας, κατά την επίσκεψη του κ. Υπουργού, πρέπει να του καταστήσουν σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση το τραίνο να περάσει από το κέντρο της πόλης πάνω σε έναν φράχτη που θα της αποστερεί την επαφή της με τη θάλασσα.

ΠΡΕΠΕΙ να του καταστήσουν σαφές ότι ο εκβιασμός του τύπου «εάν δεν φτάσει το τραίνο στο λιμάνι άμεσα θα επιστραφούν τα λεφτά στην ΕΕ» αφορά το πολιτικό σύστημα που μας έφερε σε αυτό το αδιέξοδο και όχι τους πολίτες.

ΑΠΟ τον υπουργό σήμερα χρειαζόμαστε μελετημένες προτάσεις στη βάση των συμφερόντων της πόλης και της δικαιοσύνης. Εάν δεν είναι έτοιμοι καλύτερα να μην κάνουν προτάσεις.

Η ΠΑΤΡΑ, μητρόπολη και τρίτο αστικό κέντρο της Ελλάδας, έχει το δικαίωμα να σχεδιάσει ένα καλύτερο μέλλον για τις δεκαετίες που έρχονται, απαντώντας στην οικονομική υποβάθμιση με εξωστρέφεια και δημιουργική αντεπίθεση.

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.