Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ταλαιπωρία καθημερινά δεκάδων επιβατών του ΟΣΕ στη γραμμή Λάρισα- Βόλος

Ταλαιπωρία καθημερινά δεκάδων επιβατών του ΟΣΕ στη γραμμή Λάρισα- Βόλος
Αγανάκτηση και διαμαρτυρίες.

Βλάβη σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ χθες το απόγευμα είχε σαν αποτέλεσμα το απογευματινό δρομολόγιο των 6:30 από Λάρισα προς Βόλο να πραγματοποιηθεί τελικά μετά από δύο ώρες.

Οι επιβάτες που είχαν εισιτήρια με το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορείο του ΟΣΕ ενώ στις 8:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε και το δρομολόγιο του ΟΣΕ από Λάρισα για Βόλο.

 Επιβάτες που κάνουν καθημερινά το δρομολόγιο, επικοινώνησαν με τη "Θεσσαλία τηλεόραση" και μας μετέφεραν τα έντονα παράπονά τους, καθώς το φαινόμενο των μεγάλων καθυστερήσεων τείνει να γίνει κανόνας τους τελευταίους μήνες και το να φτάσει στην ώρα του το δρομολόγιο, αποτελεί εξαίρεση. Περισσότερο όμως τους εκνευρίζει η αδιαφορία των εντεταλμένων για την ενημέρωση των επιβατών, υπαλλήλων, οι οποίοι σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα και παραπέμπουν συνήθως στα κεντρικά...

Χθες πάντως το κακό παραέγινε και με αυτά και μ΄αυτά απαξιώθηκε και η ΤΡΕΝΟΣΕ και πουλήθηκε για μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ (πριν δύο χρόνια αποτιμούνταν 300 εκατομμύρια και θεωρήθηκε ευτελές το τίμημα από τη σημερινή κυβέρνηση, τότε αξιωματική αντιπολίτευση).

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι μόνο για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας - Βόλου η περιφέρεια έχει δεσμευσει από το ΕΣΠΑ ποσό σχεδόν τριπλάσιο (120 εκατομμύρια ευρώ) από την τιμή με την οποία αγόρασε η Ιταλική εταιρεία όλο τον ΟΣΕ!

thessaliatv.gr

2 σχόλια:

  1. Στο άρθρο αυτό, όπως και σε πολλά άλλα στο παρελθόν, χρησιμοποιείται ο τίτλος του ΟΣΕ ως φορέα εκτέλεσης δρομολογίων.
    Η πηγή του άρθρου (thessaliatv.gr) δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει ότι Ο ΟΣΕ είναι ο διαχειριστής της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής και δεν έχει καμμία ανάμειξη με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των δρομολογίων. Αντίθετα, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης τους, οι υπεύθυνοι του blog σας ασφαλώς θα γνωρίζουν ότι τα δρομολόγια Βόλου - Λάρισας, όπως και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στην Ελλάδα, εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Συνεπώς, ο τίτλος του άρθρου σας είναι λανθασμένος και οδηγεί τους αναγνώστες σε εσφαλμένα συμπεράσματα που θίγουν τον ΟΣΕ χωρίς λόγο. Παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να αποφεύγονται παρόμοιες παρεξηγήσεις.

    Κώστας Ν. Πετράκης
    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διαχειριστές του blog φυσικά και γνωρίζουν ποιος έχει την ευθύνη για την εκτέλεση των δρομολογίων μιας και είμαστε εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Το άρθρο όμως το βάζουμε αυτούσιο (όπως και τον τίτλο του) ώστε να μην θεωρηθεί ότι παραποιούμε το άρθρο. Στο τέλος του άρθρου για αυτό δημοσιεύουμε και την πηγή (είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε) ώστε να γνωρίζουν όλοι από που προέρχεται.
    Θα διαφωνίσουμε στο ότι δεν είναι υποχρεωμένο το thessaliatv να γνωρίζει ποιος πραγματοποιεί τα δρομολόγια από την στιγμή που δεν είναι ενιαίος ο ΟΣΕ και έχει διαιρεθεί. Είναι κάτι που αν δεν το ξέρει μπορεί να το μάθει πολύ εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.