Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πολύνεκρη σύγκρουση επιβατηγών τρένων στο Ιράν

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν στην επαρχία Σεμνάν στο κεντρικό Ιράν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση δύο τρένων στην επαρχία Σεμνάν στο κεντρικό Ιράν, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει στους 31 και των τραυματιών στους 70.
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν διασωθεί περίπου 100 άνθρωποι από τα φλεγόμενα βαγόνια των τρένων.
Η σύγκρουση σημειώθηκε στον σταθμό Χαφτ-Χαν, στην πόλη Σαρούντ, 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με τις αρχές το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τρένο που έμπαινε στον σταθμό χτύπησε άλλο που βρισκόταν ήδη σταματημένο εκεί. Η σύγκρουση προκάλεσε τον εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών, ενώ έχει ξεσπάσει φωτιά σε άλλα δύο.
Σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, είναι δύσκολο προς το παρόν να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία και για τον αριθμό των επιβατών.
Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.
Σύμφωνα με τις αρχές, το έργο της διάσωσης καθυστερεί, διότι η πόλη Σαρούντ είναι αρκετά απομακρυσμένη από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.