Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΠΟΣ με τον Κώστα Καραμανλή (φωτο)

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί η συνάντηση της ΠΟΣ με τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, τον αναπληρωτή
Τομεάρχη κ. Χρήστο Μπουκώρο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από μία ώρα ο κ. Καραμανλής και το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εργαζομένους στον Σιδηρόδρομο για μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν και να γίνει μια συζήτηση επί αυτών των θεμάτων και όχι μόνο.

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ, ο οποίος κατέστησε σαφές πως δεν είναι δυνατόν να μείνει η Ελλάδα χωρίς δημόσιο Σιδηρόδρομο, πως η περιουσία του Ελληνικού λαού βρίσκεται σε κίνδυνο, και πως θα χαθεί ο έλεγχος από το κράτος, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια.




Είπε ότι έχει απαξιωθεί ο Όμιλος και ότι το τροχαίο υλικό είναι σε κακή κατάσταση. Μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ότι κινδυνεύει να χαθεί η τεχνογνωσία από την στιγμή που δεν γίνονται προσλήψεις και γίνονται μόνο συνταξιοδοτήσεις και αναφέρθηκε και στα ΣΔΙΤ και τον κίνδυνο πως αν περάσουν θα απολυθεί κόσμος.

Σε ότι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι τακτική της Διοίκησης είναι να κάνει ότι θέλει σε αυτή τη μεταβατική περίοδο της ιδιωτικοποίησης, προχωρώντας και σε διώξεις συναδέλφων που δεν είναι αρεστοί με το νέο Οργανόγραμμα.

Τέλος ζήτησε την άποψη του κ. Καραμανλή για το νέο νόμο στα εργασιακά και τον απεργιακό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση.




























Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής είπε πως η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης όπως έγινε ήταν τραγέλαφος. 

Είπε πως σωστά πολεμάτε για τα συμφέροντα των εργαζομένων γιατί πρωτίστως έχει σημασία η διασφάλιση των θέσεων εργασίας από την στιγμή που προχωράει η διαδικασία. 
Τόνισε πως για τον ίδιο τις εταιρείες του Ομίλου της βλέπει σαν σύνολο, σαν Σιδηροδρομική Βιομηχανία είπε χαρακτηριστικά, και όχι χωριστά την κάθε μία και πως στόχος δικός του άλλα και όλων πρέπει να είναι η ανάπτυξη τους. Γιατί μέσα από την ανάπτυξη των εταιρειών, αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας και καλυτερεύουν οι συνθήκες εργασίας.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα ΣΔΙΤ.

Θεωρεί πως οι αλλαγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι καθαρά ρουσφετολογικές και συμφώνησε πως η διαδικασία του Οργανογράμματος και των τοποθετήσεων δεν έγινε με σωστό τρόπο.

Για τον απεργιακό νόμο είπε πως πιστεύει πως είναι αναφέρετο δικαίωμα των εργαζομένων η απεργία.

Για τις εργασιακές σχέσεις είπε πως βρίσκονται στο στόχαστρο και πως η Νέα Δημοκρατία δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τέτοιους όρους που διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραμανλής είπε πως είναι στην διάθεση των εργαζομένων για να ξαναβρεθούν και να συζητήσουν.




Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.