Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου εργαζομένων στην ΟΣΥ: Νέες απολύσεις στην ΟΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΣΥ προχωρά σε νέο κύκλο απολύσεων συναδέλφων μας με τη πρόφαση των παραποιημένων δικαιολογητικών πρόσληψης.     Λέμε πρόφαση διότι ο αληθινός λόγος είναι το κόστος λειτουργίας της εταιρείας.

Εάν δεν ήταν, θα είχε προβεί ήδη στην πρόσληψη των επιλαχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς ή σε νέες προσλήψεις.

Τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια από την επιβολή του μνημονίου, η ΟΣΥ στο βωμό του λειτουργικού κόστους, συρρικνώνει βάρδιες, δρομολόγια, στόλο και οδηγούς, ενώ οι ανάγκες δεν συρρικνώνονται αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται, αφού καθημερινά οι ανεπάνδρωτες βάρδιες αυξάνονται, λόγω αποσπάσεων, μετατάξεων, αλλαγών ειδικότητας, οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων, με άμεσο αντίχτυπο στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου και η εταιρεία αντί να προχωρά σε προσλήψεις , απολύει!

Η εσπευσμένη εφαρμογή του Θερινού Προγράμματος 2 από σήμερα, 25/07/2016, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι οι συμπολίτες μας επιβάτες καθημερινά να ταλαιπωρούνται σε στάσεις, αφετηρίες και τέρματα, ενώ οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να λάβουμε ούτε τις προβλεπόμενες άδειες και αναπαύσεις μας, ενώ επιπλέον δουλεύουμε και χιλιάδες οφειλόμενα ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΡΕΠΟ ,σε συνθήκες γαλέρας, για να εκτελεστεί το συγκοινωνιακό έργο της ΟΣΥ, θυσιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα, θέτοντας λόγω των συνθηκών την επαγγελματική μας υπόσταση καθημερινά σε κίνδυνο, μαζί με την σωματική και ψυχική μας υγεία!
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΣΥ.
ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ


*από το blog των εργαζομένων στην ΟΣΥ, http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Και προπαντώς, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του κατεξοχήν αντισυνταγματικού, αντιλαϊκού, καθώς και αντεργατικού κατεστημένου που ονομάζεται ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, με αφορμή τη βαθμολογική κλίμακα του καθενός.
    ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ_.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.