Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εμπορευματικό σταθμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λάρισα εξήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

* ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Κατά την συνεδρίαση της
επιτροπής ΔΕΚΟ και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, έθεσε ερώτημα για τα μειωμένα δρομολόγια του ΟΣΕ, τον αποκλεισμό περιοχών, τα φθηνά εισιτήρια, την ηλεκτροκίνηση αμαξοστοιχιών και τέλος τα εμπορευματικά κέντρα που μπορούν να δώσουν ανάσες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα για τον σκοπό αυτό, πρότεινε μια τεράστια περιοχή που έχει ήδη αποζημιωθεί κοντά στο Ομορφοχώρι.

Σε απάντηση στον κ. Παπαδόπουλο ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε στην απαξίωση του ΟΣΕ από προηγούμενες κυβερνήσεις, εξήγγειλε τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Λάρισα που θα εξυπηρετεί και τον Βόλο, όχι στην λογική να καθιερωθούν ως κέντρα διέλευσης αλλά να συμπεριλαμβάνουν μεταποιητικές δραστηριότητες με παραγωγική δομή.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την επαναφορά των δρομολογίων σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση και το πλάνο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του ΟΣΕ το οποίο περιλαμβάνει και την ηλεκτροκίνηση.

eleftheria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.