Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Απάντηση της ΠΟΣ στον Γ.Βαρουφάκη

Με έκπληξη ακούσαμε δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, να δηλώνει σε σχετική ερώτηση ότι "η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη" και μάλιστα
"για να μπορέσουμε να πάμε από τον 19ο αιώνα στον 21ο".
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της από την κυβέρνηση γι αυτές τις δηλώσεις, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκρίθηκε δια της ψήφου του ελληνικού λαού πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η θέση. Αντίθετα, στο πρόγραμμα αναφέρεται η θέση για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο που είναι και διαχρονικά η  θέση της ΠΟΣ.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο από τα λόγια του Πρωθυπουργού: "Εάν διαλυθεί ο ΟΣΕ και ξεπουληθούν τα φιλέτα σε ιδιώτες, όπως έγινε και στη Μεγ. Βρετανία και απέτυχε αυτό το εγχείρημα,  θα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την ασφάλεια στου σιδηρόδρομου.
Δεύτερον, θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Τρίτον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο…" 
Πρέπει άμεσα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας και Υποδομών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσουν επιτέλους και να εξηγήσουν στο λαό τι προτίθενται να πράξουν για το Σιδηρόδρομο.
Επιτέλους, ας σταματήσει να χρησιμοποιεί τον Σιδηρόδρομο το πολιτικό σύστημα σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που η ιδιωτικοποίησή του θα άρει όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στον Σιδηρόδρομο, διενεργώντας λογιστικό έλεγχο για το χρέος του Σιδηροδρόμου. Εμείς επιμένουμε για έναν Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.