Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Απολυμένων από τις κλινάμαξες ΤΡΑΙΝΟΣΕ

"Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων εργαζομένων από το Τμήμα Κλιναμαξών - Κλινοθεσίων έρχεται να ενημερώσει τους εργαζόμενους, για τον αγώνα που δίνει με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων από το τμήμα μας που τέλος Φεβρουάριου μπαίνουν στον πέμπτο χρόνο ανεργίας ζητώντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης και των εργαζομένων προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Κλιναμαξών - Κλινοθεσίων που ήταν το πιο κερδοφόρο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ.





Θέση μας ως Συντονιστική Επιτροπή αγώνα είναι ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι σιδηροδρομικοί δεν μπορούν να λυθούν χωρίς συνεχή συνεπή, αδιάκοπο και οργανωμένο ταξικό αγώνα στην κατεύθυνση της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του Σιδηροδρόμου και την αποκατάσταση όλων των κατακτήσεών μας που κλαδεύτηκαν «εν μία νυκτί» και μας έριξαν και εμείς από τους πρώτους στην ανεργία.

Στόχος μας η δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα σιδηροδρομικών μεταφορών που θα έχει στο κέντρο της προσοχής και θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών - εργαζομένων και των συναδέλφων σιδηροδρομικών κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, και την μέχρι τώρα τακτική της σαλαμοποίησης του ΟΣΕ προκειμένου ως λεία να παραδοθούν τα κομμάτια του στο ντόπιο και ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της τόσο όσο αφορά την επαναπρόσληψή μας και την επαναλειτουργία του Τμήματος Κλινάμαξων - Κλινοθεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στην μη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και των άλλων εταιριών του ΟΣΕ.

Παλεύουμε για δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, αλλά και επιδόματα ανεργίας στο ύψος που απαιτείται για όλους χωρίς εξαίρεση τους ανέργους.
Όσο κι αν κάποιες σειρήνες και φωνές μας λέγανε και μας λένε ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα, ότι κρίθηκε το ζήτημά μας, και ότι δεν γίνεται τίποτα εμείς κάνουμε γνωστό σε όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και πεισματικά τον αγώνα μας μέχρι που και ο τελευταίος συνάδελφος επαναπροσληφθεί και επανέλθει στον Σιδηρόδρομο μέχρι να αποκατασταθούν οι κατακρεουργημένες κατακτήσεις των σιδηροδρομικών και όλων των εργαζομένων με την ανάκτηση των κλεμμένων μισθών εργασιών και της ίδιας μας της ζωής, πάντα με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και την ουσιαστική ανάπτυξη του Δημοσίου Σιδηρόδρομου στην πατρίδα μας, μαζί και μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επιβάτες να διεκδικήσουν ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ και να συμπαρασταθούν ενεργά στα δίκαια αιτήματα των σιδηροδρομικών με την αλληλεγγύη που ξέρει καλά ο κάθε εργαζόμενος ότι φέρνει αποτελέσματα.

Ο αγώνας μας είναι κοινός και δίκαιος. Τη νίκη θα την φέρει η ταξική πάλη και αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Απολυμένων Εργαζομένων από το τμήμα Κλιναμαξών - Κλινοθεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ."

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Παπα'ίώάννου Βλαδίμηρος Άρης,
οδός Σιώκου 3, 10443 Σεπόλια, Αθήνα,

τηλ.: 6977.091.949



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.