Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δικαίωση ΓΣΕΕ από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/10/2014

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ILO


Δικαίωση των θέσεων της ΓΣΕΕ αποτελεί το κείμενο συμπερασμάτων της τριμερούς συνάντησης που έγινε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη και έδωσε στη δημοσιότητα το ILO.
Στο κείμενο συμπερασμάτων γίνεται αναφορά στην κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ότι το ισχύον πλαίσιο στη χώρα μας για τις ομαδικές απολύσεις εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά στάνταρντς, ενώ για την ανταπεργία (λοκ-άουτ) όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας.

Για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση στα συμπεράσματα τονίζεται ότι η συγκριτική μελέτη κατέδειξε ότι η εθνική νομοθεσία συνάδει με τους κανόνες και την πρακτική της Ε.Ε.
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης όπως αυτά καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων που δημοσιοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος στις βάρβαρες και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών.
Μετά την προσφυγή της Συνομοσπονδίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία της νομικής της υπηρεσίας με διακεκριμένους νομικούς από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, εξετάζει τις προϋποθέσεις για προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ολόκληρο το κείμενο των συμπερασμάτων στο σύνδεσμο http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_310536/lang--en/index.htm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.