Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Από την Αθήνα στην Πάτρα σε 1 ώρα και 50 λεπτά -Πιο γρήγορο το ταξίδι με το τρένο

Από την Αθήνα στην Πάτρα σε 1 ώρα και 50 λεπτά -Πιο γρήγορο το ταξίδι με το τρέν
Μόνο μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά θα μπορεί να φτάσει κανείς από την Αθήνα στην Πάτρα με το τρένο. Το ταξίδι θα έχει αυτή τη σύντομη διάρκεια από το 2017, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ τα έργα στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι την αχαϊκή πρωτεύουσα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Επιπλέον, σύντομα θα οριστικοποιηθεί η μελέτη για σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας, έργο για το οποίο θα γίνει νέα χάραξη- χωρίς να είναι υπόγεια η διαδρομή- ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής που αρχικά άγγιζε τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και σύνδεση με τον Προαστιακό που λειτουργεί στην περιοχή, ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό της Πάτρας. 

Αλλωστε, σύντομα θα δημοπρατηθούν και τα τελευταία έργα που απομένουν για τον εκσυχρονισμό του δικτύου συνολικού προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη (Αίγιο) μήκους 71 χιλιομέτρων αναβαθμίζεται σε διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων. Ακόμη, στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, συνολικού μήκους 21,5 χιλιομέτρων, περιλαμβάνεται και η σήραγγα της Παναγοπούλας μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της υποδομής διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης χωρίς ισόπεδες διαβάσεις. Οι στάσεις που θα κατασκευαστούν είναι οι: Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα.


πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.